В навечерието на Световния ден на околната среда (5 юни) Овергаз

...
В навечерието на Световния ден на околната среда (5 юни) Овергаз
Коментари Харесай

Газификацията е спестила 71 тона вредни вещества във въздуха на ден

В навечерието на Световния ден на околната среда (5 юни) " Овергаз " означи самодейността със самобитен доклад за опазването на околната среда. Тази година задачата на инициативата в международен мащаб е да се обърне внимание на замърсяването на въздуха като проблем, който от ден на ден въздейства негативно върху човешкото здраве. Това бе и тематиката на вчерашната полемика, проведена от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, в която " Овергаз " взе участие.

Газификацията на клиентите на „ Овергаз Мрежи “ намалява средно със 71 тона дневно нездравословните субстанции във въздуха - фините прахови частици, серните и азотните оксиди, въглеродния оксид и летливите органични съединения. Резултатите са постигнали битовите и икономически консуматори на компанията единствено за 2018 година, като са заменили неефективните и неекологични енергоизточници, които употребяват за отопление, затопляне на вода и готвене природен газ. За предходната година атмосферните замърсители са били с близо 26 000 тона по-малко.

Сред екоинициативите на компанията са " Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца ", план за възобновяване на българската гора и " Опознай природата и я опазвай " и други Благодарение на газификацията на консуматори от промишления, битовия и обществено-административния бранш е избегнато издаването на 1375 тона прахови частици. Спестени са и над 13 200 тона серни оксиди, близо 400 тона азотни оксиди и други, каза Жасмина Русева, специалист " Екология и стабилно развиване " в " Овергаз Мрежи ".

На събитието част от своите екопроекти показаха и " Софарма ", " Солвей Соди ", " Пощенска банка " и АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР